Miss Boho studio

Edelsmeden

By  | 

Het is nu alweer een jaar geleden dat ik met edelsmeden ben begonnen. Elke dinsdagavond krijg ik les. We krijgen opdrachten om verschillende technieken in de vingers te krijgen. Maar er is ook ruimte voor eigen creativiteit. Wat ik het mooiste vind aan edelsmeden is dat je van niets, iets maakt..

Alles begint met een ontwerp. Deze zit meestal in je hoofd en moet eerst op papier komen. Het enige wat je hebt, is een plaat en draad van zilver. Helemaal niets wordt kant-en-klaar aangeleverd. Zetkasten, ringen en figuren worden zelf uitgezaagd en daarna gesoldeerd en bewerkt tot een sieraad.

Ik merk dat ik een eigen stijl aan het ontwikkelen ben. Ik ben gek op ringen 🙂  veel ringen! Basic stack-ringen vormen de basis, je kunt er zoveel dragen als je wilt. Deze kun je weer combineren met een eyecatcher. Bijvoorbeeld een grote ring met een mooie edelsteen.

Tot nu toe heb ik hoofdzakelijk sieraden voor familie en vrienden gemaakt. Maar ik sta open voor nieuwe projecten! Heb jij een idee voor een persoonlijk sieraad? Neem dan contact met me op en wij gaan samen de uitdaging aan. monique@missboho.nl

zilver ring met edelsteen

zilver stapelringetjes

zilver ring ster

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *