body & mind

Kokosolie als beautyproduct

By  | 

Manieren om kokosolie te gebruiken.

Er is al zoveel te lezen over kokosolie. Wat zou ik nu nog kunnen vertellen..? Eerlijk gezegt, denk ik niet zo heel veel nieuws. Het is gewoon een heerlijk product, niet alleen om mee te koken maar zeker ook als beautyproduct. Bij mij in huis staan dan ook overal potten en potjes met kokosolie. Ik ben er echt dol op. In de keuken gebruik ik de ontgeurde versie, omdat niet elk gerecht naar kokos hoeft te smaken. Maar verder mag je de kokosgeur, wat mij betrefd, zeker blijven ruiken.

Naast koken kun je kokosolie ook als verzorgingsproduct gebruiken. Het hydrateert, verzorgd en is zacht voor de huid. Ik gebruik het zelf al jarenlang en ik heb al heel veel uitgeprobeerd. Soms bevalt het maar vaak ook niet. Bepaalde manieren ben ik blijven gebruiken en zijn ingesleten in mijn dagelijkse routine. Hierbij mijn top 10.

Top 10

1 – Bad olie

Voor mij is dit de enige echte nummer 1! Ik doe 2 flinke eetlepels kokosolie in het badwater en door het warme water lost het vanzelf op. Eventueel kun je er nog wat druppels geurolie aan toe voegen, zoals lavendel voor ontspanning en citrus voor een verfrissend bad. (Het bad kan erg glad zijn. Vergeet daarom niet om het naderhand schoon te maken)

2 – Douche olie

Na mijn dagelijkse douche masser ik mijn, nog natte huid, in met kokosolie. Hierna droog ik mij af en is mijn huid gehydrateerd en voelt niet vet aan. Ik heb een klein potje met kokosolie op de vloer van de douche staan zodat het door het warme water vloeibaar wordt.

3 – body scrub

Meng gelijke delen suiker met kokosolie en je krijgt de meest heerlijke scrub die je ooit gebruikt hebt. (Vergeet niet om je douche of bad naderhand schoon te maken. Want het kan erg glad zijn voor degene die na jou komt)

4 – make up remover

Breng een kleine hoeveelheid kokosolie aan op een wattenschijfje. Wrijf hiermee zachtjes over je gesloten ogen. Het verwijderd zelfs waterproof make up.

5 – hand/voet creme

Voordat ik naar bed ga smeer ik mijn handen en voeten in met kokosolie. Vergeet je nagelriemen niet. Het kan de hele nacht intrekken en maakt de ruwe huid weer zacht.

6 – facewash

Breng een kleine hoeveelheid kokosolie aan op je gezicht en masseer dit even in. Leg een vochtige warme handdoek op je gezicht en dep je huid voorzichtig af. Heerlijk voor het slapen gaan!

7 – scheer creme

De kokosolie beschermd en verzorgt de huid tijdens het scheren.

8 – lip scrub

Net als de body scrub meng je gelijke delen suiker met kokosolie. Masseer voorzichtig je lippen en verwijder de losse velletjes. Het maakt niet alleen je lippen heerlijk zacht, het smaakt ook nog eens lekker!

9 – droge plekjes

Eerste hulp bij droge plekjes. Smeer het in met een kleine hoeveelheid kokosolie en laat het goed intrekken om vlekken op je kleding te voorkomen.

 10- hairconditioner

Op de laatste plaats komt dit haarmasker. Niet omdat het niet goed werkt maar omdat het zoveel tijd kost om de olie er weer goed uit te krijgen. Het voedt je haar geweldig! Breng een ruime hoeveelheid aan op droog haar. Laat intrekken zolang jou haar dat nodig heeft. Daarna heel goed uitspoelen en wassen met milde shampoo.

 

Ben je zelf benieuwd naar nog meer mogelijkheden? Dan zou ik zeggen: Typ ‘kokosolie’ in op google en je krijgt ontelbaar veel hits.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *