DIY

rozenzout

By  | 

La Dolce Vita geschreven door Tessa Kiros is meer dan een kookboek.  Naast heerlijke, authentieke recepten van Italiaanse mama’s verklapt ze ook allerlei ideeën en handigheidjes die al generaties lang van Italiaanse moeder op dochter worden overgedragen. Om zowel het eten, de tafel als de rest van het huis net iets origineler te presenteren. Het boek is mooi vormgegeven met prachtige foto’s. Authentiek met een vleugje vintage.

Zo geeft ze bijzondere recepten om zout te parfumeren met bijvoorbeeld rozemarijn, vanille of rozen. Rozenzout voegt een heerlijke subtiele geur toe aan een gerecht. Maar je kunt het ook een mooi plekje in de kamer geven omdat het een heerlijk parfum verspreid. In een vijzel stamp je grove zoutkorrels fijn totdat ze eruit zien als kleine diamantjes. Doe het zout in een kom. Doe nu de roosjes in de vijzel en stamp ze voorzichtig, maar vermaal ze niet helemaal. Verwijder de donkere blaadjes die er niet mooi uitzien. Doe ze nu bij het zout in de kom en meng voorzichtig. In plaats van roosjes kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld viooltjes. Let er wel op dat je de eetbare soort koopt, want niet alle rozen en viooltjes zijn eetbaar.

Rozenzout blijft lang goed in een goed afgesloten blikje of potje. Ook leuk om cadeau te geven.

 

mb tessa kiros2

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *