inspiratie

Kamperen in je achtertuin

By  | 

Je kent het vast wel, je bent druk geweest en de dagen vliegen voorbij. Maar eigelijk zou je wel wat willen doen samen met de kids. Gewoon iets leuks, niks bijzonders maar even tijd voor elkaar. Wat denk je van kamperen in je eigen achtertuin?! Je bent er even tussenuit zonder van huis te gaan! Plezier verzekerd, de kinderen zullen het geweldig vinden. Doe net alsof jullie echt gaan kamperen. Je zou kunnen afspreken dat je alleen gebruik mag maken van de badkamer en dat je verder het huis niet ingaat.

Bedenk als eerste waarin jullie gaan slapen. Haal je de tent tevoorschijn of maak je zelf een tent met stokken en doeken? Luchtbedden en slaapzakken heb je sowieso nodig. Snuffel tussen je kampeerspullen en kijk of er bruikbare spullen tussen zitten en of je een zaklantaarn kan vinden. Probeer overal aan te denken want het is natuurlijk het leukst als je niet meer het huis in hoeft.

Laat iedereen een eigen tas inpakken met de dingen die ze graag bij zich willen hebben. Denk aan knuffels, boekjes en iets om mee te spelen.

Bedenk wat spelletjes die je kunt doen met de kinderen. Heb je wat oudere kinderen dan vertel je ’s avonds spannende verhalen bij het kampvuur.

Vul een mand met lekker eten en drinken. Vergeet niet om er voor jullie zelf een flesje wijn in te stoppen. Natuurlijk steken jullie de barbecue aan, zo kun je een keteltje water koken, hotdogs klaarmaken en marshmallows roosteren. Wanneer het wat frisser wordt kun je het rooster ervan af halen en met hout een kampvuur maken.

Maak foto’s om de mooie momenten vast te leggen.

Geniet! Maak er een gezellig kampeerfestijn van!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *