inspiratie

De betekenis van de Bindi

By  | 

De Bindi, de stip op het voorhoofd, wordt allang niet meer alleen door Hindoes gedragen. Het wordt tegenwoordig gedragen als versiering en is in allerlei varianten te koop. Celebs als Vanessa Hudgens, Sarah Hyland, Selena Gomez en Kendall Jenner zijn op Coachella al gezien met een bindi. Het lijkt de must-have voor de komende zomer te worden. Ze staat dan ook prachtig bij de Indian-look. Voordat je jezelf deze mooie versiering geeft is het goed om de ware betekenis achter de bindi te weten.

PicMonkey Collage bindi

De meest opvallende lichaamsversiering van de Hindoe is de bindi. Het woord is afgeleid van het Sanskriet “bindu” wat druppel betekent. Gedragen op het voorhoofd, tussen de wenkbrauwen. Het is een symbool van de gunst, devotie en geluk. De bindi is een traditionele decoratie die wordt gebruikt door Hindoevrouwen. De decoratie wordt gedragen omdat men gelooft dat het vrouwen en hun echtgenoten zal beschermen. De bindi symboliseert het spirituele derde oog. Ookwel ajna, het zesde chakra, genoemd. Dit punt wordt gezien als de plek van verborgen wijsheid. Er wordt nog veel waarde aan deze traditie gehecht en ze zijn nog volop in gebruik.

Hindoes zijn ervan overtuigd dat de bindi ook ons Westerlingen kracht kan geven. Het is een mooie gedachte die je met je mee moet nemen. Draag de bindi met respect.


mb bindi traditional2

mb bindi traditional3

1 Comment

  1. Pingback: Festival paint - Miss Boho

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *