inspiratie

5 dingen om alleen te doen

By  | 

Wanneer je het van de positieve kant bekijkt kan het heel leuk zijn om iets in je eentje te ondernemen. Hoezo eenzaam of zielig? Je kunt doen waar je zin in hebt, hoeft niet te praten en kunt lekker wegdromen. Quality time, maar dan voor jezelf. Vooral als je verder een druk bezette agenda hebt kan het heel ontspannend zijn om even niets te moeten en eigen keuzes te maken. Verras jezelf eens en ga iets doen wat je anders niet zo gauw zou doen. Misschien moet je jezelf even over de drempel heen duwen maar uiteindelijk zul je zien dat het allemaal best meevalt en eigelijk helemaal niet zo eng is als je dacht.

1. Ga naar dat ene cafe, daar waar het altijd gezellig is. Zoek een plekje uit waar je alles kunt overzien. Bestel wat te drinken en make yourselfe comfortable.  Als je een boek hebt meegenomen kun je lekker gaan lezen, maar mensen kijken kan net zo leuk zijn. Doe waar jij zin in hebt.

mb coffee 2

2. Ga naar het theater. Kijk wie er op het toneel staat en bedenk waar je zin in hebt. Een cabaretier? Misschien een komedie of musical. Laat je verrassen en laat de voorstelling over je heenkomen. Voel je niet alleen, maar juist een met de rest. Lach samen, huil samen, heb plezier samen.

mb theatre 1

3. Bezoek een bibliotheek. Het liefst met een hele grote collectie. En een archief, dat zou helemaal geweldig zijn! Dan weet je zeker dat je er de hele dag rond kunt snuffelen. Ga nou niet gelijk op zoek naar de nieuwste boeken van je favoriete schrijver maar duik tussen (hele) oude boeken en pak het mooiste exemplaar wat je er tussen kunt vinden. Sla het open, begin te lezen en vergeet de tijd…

mb boeken

4. Ga naar een concert van je favoriete band! Normaal gesproken ga je daar uit je dak met je vrienden. Dus het is een beetje vreemd om hier alleen te zijn. Maar uiteindelijk kom je voor de muziek, dus ga ervoor. Neem de sfeer in je op, luister naar de teksten en voel de muziek. Music is a powerfull thing. Laat je gedachten los en dans als je zin hebt. Geniet!

mb concert

5. Go somewhere... het maakt niet uit waarheen, maar ga erop uit. Fiets door de weilanden en langs rivieren. Wandel door het bos of op de hei. Maak een wandeling langs het strand en door de duinen. Neem wat lekkers mee voor onderweg en ga op zoek naar een mooi plekje voor a little picknick. Geniet van de zon op je gezicht en de rust om je heen.

mb natuur

pictures: www.pinterest.com

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *